Ingredience: (2 porce)
Hráškové pyré: 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 350 g hrášku (může být mražený), 200 ml vývaru, 1 lžička mátové pasty nebo malá hrstka čerstvé nasekané máty, 40 parmazánu, sůl, pepř, chilli vločky, 2 lžíce extra panenského olivového oleje.
2 klobásy – dle vašeho výběru. lžíce oleje.
Cibulové čatní (k zakoupení zde: Čatní ze žluté cibule – Jemné 250 g, Čatní ze žluté cibule – Pálivé 250 g, Čatní z červené cibule – Jemné 250 g, Čatní z červené cibule – Pálivé 250 g nebo Čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g).
Postup:
- Cibuli a česnek pokrájíme najemno. V hrnci rozpálíme olej a cibuli s česnekem orestujeme do zesklovatění cibule. Poté přidáme hrášek a ještě restujeme, dokud hrášek nezměkne.
- K hrášku přilijeme vývar a mátu a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Dle chuti osolíme a opepříme. Můžeme přidat špetku chilli vloček.
- Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a promícháme.
- Na grilu nebo grilovací pánvi rozpálíme trochu oleje a klobásy opečeme.
- Hráškové pyré podáváme s klobásou a cibulovým čatní (ze žluté nebo červené cibule a jemné nebo pálivé dle chuti).