Rubriky
Vepřové maso Recepty Obiloviny & Luštěniny

Hráškové pyré s klobásou a cibulovým čatní

Ingredience: (2 porce)

Hráškové pyré: 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 350 g hrášku (může být mražený), 200 ml vývaru, 1 lžička mátové pasty nebo malá hrstka čerstvé nasekané máty, 40 parmazánu, sůl, pepř, chilli vločky, 2 lžíce extra panenského olivového oleje.

2 klobásy – dle vašeho výběru. lžíce oleje.

Cibulové čatní (k zakoupení zde: Čatní ze žluté cibule – Jemné 250 g, Čatní ze žluté cibule – Pálivé 250 g, Čatní z červené cibule – Jemné 250 g, Čatní z červené cibule – Pálivé 250 g nebo Čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g).


Postup:

  1. Cibuli a česnek pokrájíme najemno. V hrnci rozpálíme olej a cibuli s česnekem orestujeme do zesklovatění cibule. Poté přidáme hrášek a ještě restujeme, dokud hrášek nezměkne.
  2. K hrášku přilijeme vývar a mátu a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Dle chuti osolíme a opepříme. Můžeme přidat špetku chilli vloček.
  3. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a promícháme.
  4. Na grilu nebo grilovací pánvi rozpálíme trochu oleje a klobásy opečeme.
  5. Hráškové pyré podáváme s klobásou a cibulovým čatní (ze žluté nebo červené cibule a jemné nebo pálivé dle chuti).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here