Ingredience: (2 porce)
1 kuřecí prso.
Těstíčko: 100 g hladké mouky, 100 ml světlého piva, 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžička soli, pepř, 10 g-hrst čerstvých bylinek (libeček, oregano, šalvěj, saturejka, yzop, máta…), olej na smažení.
Salátek: 2 listy ledového salátu, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 červená kapie, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.
Postup:
- Kuřecí prso zbavíme kůže a nakrájíme ho na 6 proužků.
- Na těstíčko smícháme všechny ingredience.
- Kuřecí kousky namočíme do těstíčka, lehce okapeme a ponoříme do rozpáleného oleje (nejlépe ve fritéze). Smažíme na 180 °C asi 4 minuty. Poté kousky vyndáme na papírovou utěrku, aby nasála přebytečný tuk.
- Na salátek nakrájíme zeleninu na tenké proužky, ochutíme olivovým oleje, solí a pepřem.
TIP: Co se zbylým těstem? Udělejte si slané placky. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a nalijte těsto. Smažte z jedné strany pár minut, poté placku otočte a osmažte i z druhé. Placka se skvěle hodí k zeleninovému salátku.