Rubriky
Velikonoční Drůbeží maso Recepty Maso

Kuřecí plátek se špenátovými šťouchanými brambory a pomerančovo-jablečným čatní

Ingredience: (2 porce)

Maso: 2 kuřecí stehna, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje.

Brambory: 6 středně velkých brambor, 1 cibule, 30 g čerstvého špenátu, 10 g másla, sůl.

Pomerančovo-jablečné čatní (k zakoupení zde: Pomerančovo-jablečné čatní 250 g).


Postup:

  1. Kuřecí stehna s kůží vykostíme (pokud je již vykostěná nekoupíme) a lehce naklepeme paličkou. Osolíme a opepříme z obou stran. Na oleji rozpálíme olej a kuřecí stehna osmažíme. Smažíme nejprve stranu s kůží, poté obrátíme a osmažíme druhou stranu. Z každé strany smažíme na středním stupni asi 4 minuty.
  2. Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme do měkka. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Když je cibulka orestovaná dozlatova, pánev sundáme ze sporáku a přidáme špenát. Promícháme, aby špenát teplotou změkl. Brambory osolíme, přidáme máslo a rozšťoucháme. Poté vmícháme cibulku se špenátem.
  3. Kuřecí plátek podáváme se šťouchanými špenátovými brambory a porcí pomerančovo-jablečného čatní. Sladkokyselé čatní se ke kuřecímu masu i bramborám výborně hodí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here