Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Kuřecí satay s rýží a jarním salátkem

Ingredience:

Kuřecí Satay

Salátek: 5 ks ředviček, 8 listů z ředviček, 4 listy jarního salátu, pažitka.

Zálivka: 2 lžíce octa, 1 lžíce čekankového sirupu, 1 lžíce olivového oleje, špetka soli.

Dohotovení: 100 g rýže basmati, sezamová semínka.


Postup:

  1. Kuřecí satay připravíme dle návodu.
  2. Na salátek očistíme ředkvičky a listy salátů a vše pokrájíme na drobné nudličky. Pažitku překrájíme na kousky dlouhé cca 2 cm. Zeleninu promícháme.
  3. Na zálivku smícháme uvedené ingredience. Zálivku nalijeme na salátek a promícháme.
  4. Rýži třikrát pořádně propláchneme a zalijeme studenou vodou tak, aby hladina vody dosahovala, po ponoření ukazováčku, do úrovně jeho prvního článku. 
  5. Sezamová semínka opražíme na pánvi na sucho.
  6. Na talíř servírujeme rýži a satay. Salátek do misky. Salátek a satay posypeme opraženými sezamovými semínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here