Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody

Losos marinovaný v červené řepě

Ingredience:

900 g čerstvého lososa (vcelku).

150 g mořské jemné soli, 150 g cukru krystal, 2 lžíce kuliček černého pepře, 4 kuličky jalovce.

2 větší červené řepy.

Koprový dip.


Postup:

  1. Řepu očistíme, oloupeme a nahrubo nastrouháme na nudličky.
  2. Kuličky pepře a jalovce nadrtíme ve hmoždíři, smícháme se solí a cukrem a promícháme s nastrouhanou řepou.
  3. Potravinářskou fólii vyložíme polovinou řepové směsi, na ni položíme plát lososa (kůží dolů) a na něj naneseme a rozprostřeme druhou polovinou směsi. Losos by měl být celý obalený.
  4. Zabalíme do fólie, vložíme do pekáčku a ještě lososa lehce zatížíme (např. talířem) a necháme v lednici odležet 24-48 hodin. My jsme nechali pouze 24 hodin.
  5. Poté plát lososa pořádně opláchneme od směsi a osušíme.
  6. Lososa krájíme na tenké plátky a podáváme s koprovým dipem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here