Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody

Makrela na salátku z červené čočky

Ingredience: (2 porce)

1 makrela, 1 lžíce olivového oleje, koření (koriandr, fenykl, římský kmín, kari, sůl, pepř).

Salát: 300 g červené čočky, 100 g baby špenátu.

Dresing: 50 g bílého jogurtu, 50 g majonézy, 1 lžička dijonské hořčice,  stroužek česneku, 1 lžíce medu, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.


Postup:

  1. Makrelu očistíme a vyfiletujeme z ní dva kousky.  Stranu s kůží potřeme lehce olivovým olejem.
  2. Koření rozdrtíme ve hmoždíři (pokud nemáme již mleté) a potřeme jím kůži filátka.
  3. Rozehřejeme pánev a makrelu vložíme kůží dolů. Přikryjeme pánev a necháme opékat jen z jedné strany po dobu 4 minut.
  4. Na salát si připravíme čočku dle návodu, přidáme nasekaný špenát.
  5. Na dresing smícháme jogurt, majonézu, hořčici, med a olivový olej. Přidáme na jemno nastrouhaný česnek a dochutíme solí a pepřem.
  6. Dresing promícháme se salátkem a podáváme s markelou.
  7. Navrch můžeme opět zakápnout olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here