Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Marokánky s domácí kandovanou pomerančovou kůrou

Ingredience: (12 ks)

125 ml mléka, 20 g másla, 4 lžíce cukru (zarovnané), 10 g hladké mouky, 1 lžíce vanilkového extraktu.

80 g domácí kandované pomerančové kůry (k zakoupení zde: Kandovaná pomerančová kůra – 130 g), 60 g rozinek, 160 g nasekaných mandlí, 20 g kandovaného zázvoru.

140 g tmavé čokolády (alespoň 60% kakaa).


Postup:

  1. V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu, přilijeme vanilkový extrakt a vaříme, dokud směs nezhoustne.
  2. Poté odstavíme, vsypeme mandle, rozinky a kandované ovoce. Promícháme.
  3. Na plech vyloženým pečícím papírem lžící naneseme směs a uhladíme do placiček o průměru cca 8-10 cm.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10 minut.
  5. Poté vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout.
  6. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a vychladlé marokánky potřeme zespodu (na rovné ploše) vrstvou čokolády. Vidličkou můžeme udělat vzor 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here