Rubriky
Velikonoční Recepty Pečivo Dezerty & Sladké

Mazanec s rozinkami a nakládanou pomerančovou kůrou

Ingredience:

600 g hladké mouky, 120 g rozpuštěného vlažného másla, 110 g cukr krystal, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, 1 lžička strouhaného muškátového oříšku, 400 ml vlažného mléka, špetka soli, 70 g rozinek, 70 g nakládané sladké pomerančové kůry (k zakoupení zde: Nakládaná sladká pomerančová kůra 130 g).

Kvásek: 42 g čerstvého droždí, 70 ml vlažného mléka, 1 lžička moučkového cukru.

1 vejce na potření.


Postup:

  1. Připravíme kvásek. Do misky rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Minutku počkáme a umícháme kašičku. Přilijeme mléko a počkáme 15 minut, aby vzešel kvásek.
  2. Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme kvásek a uhněteme vláčné, lepkavé těsto.
  3. Těsto přendáme na pracovní plochu a pomoučněnýma rukama vytvoříme hladký bochánek. Bochánek přendáme do mísy, přikryjeme a necháme kynout 1 hodinu.
  4. Poté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a ještě necháme přikryté kynout 30 minut.
  5. Bochánek potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme 10 minut, poté stáhneme na 180 °C a pečeme dalších 35 minut.
  6. Zda je mazanec upečený zkontrolujeme špejlí, na které nesmí ulpívat těsto, když ji vytáhneme ze středu mazance.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here