Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Vepřový bůček v BBQ marinádě s barevným salátkem

Ingredience: (4 porce)

Maso: 1 kg vepřového bůčku, 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 ks hřebíčku, 2 lžičky soli, 80 g BBQ omáčky (k zakoupení zde:

Salát: 3 listy římského salátu, 1 mrkev, kousek červeného zelí, 2 lžíce jablečného octa, 1 lžíce moučkového cukru, špetka soli.


Postup:

  1. Bůček dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby byl bůček ponořen. Přidáme bobkový list, nové koření a hřebíček a vaříme na mírném stupni 2 hodiny (nebo dokud není maso měkké).
  2. Uvařený bůček necháme vychladnout a poté posolíme a potřeme BBQ omáčkou ze všech stran. Marinovaný bůček položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
  3. Než se bůček upeče, připravíme si salát. Římský salát a červené zelí nakrájíme na tenké nudličky, mrkev nastrouháme na široké nudle (nejlépe škrabkou na brambory) a dáme do mísy. Ochutíme octem, cukrem a solí a pořádně promícháme.
  4. Bůček pokrájíme na plátky a podáváme se salátkem, můžeme doplnit i čerstvým chlebem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here