Ingredience: (4 porce)
Maso: 1 kg vepřového bůčku, 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 ks hřebíčku, 2 lžičky soli, 80 g BBQ omáčky (k zakoupení zde:
Salát: 3 listy římského salátu, 1 mrkev, kousek červeného zelí, 2 lžíce jablečného octa, 1 lžíce moučkového cukru, špetka soli.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Bůček dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby byl bůček ponořen. Přidáme bobkový list, nové koření a hřebíček a vaříme na mírném stupni 2 hodiny (nebo dokud není maso měkké).
- Uvařený bůček necháme vychladnout a poté posolíme a potřeme BBQ omáčkou ze všech stran. Marinovaný bůček položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
- Než se bůček upeče, připravíme si salát. Římský salát a červené zelí nakrájíme na tenké nudličky, mrkev nastrouháme na široké nudle (nejlépe škrabkou na brambory) a dáme do mísy. Ochutíme octem, cukrem a solí a pořádně promícháme.
- Bůček pokrájíme na plátky a podáváme se salátkem, můžeme doplnit i čerstvým chlebem.