Rubriky
Recepty Pečivo

Mléčný bochník

Ingredience:

500 g hladké mouky, 10 g soli, 25 g krupicového cukru, 10 g instantního droždí, 30 g másla, 320 ml teplého plnotučného mléka, olivový olej (pro hnětení na vále)


Postup:

  1. Do mísy prosijeme mouku, k jedné straně dáme sůl a cukru a na druhou stranu droždí.
  2. Přidáme povolené máslo a 3/4 teplého mléka.
  3. Promícháme v míse a postupně přidáváme zbylé mléko.
  4. Těsto přendáme na vál, které jsme si potřeli olivovým olejem a zpracováváme 10 minut dokud nemáme hladké těsto.
  5. Mísu potřeme olivovým olejem a těsto do ní přendáme. Přikryjeme navlhčenou utěrkou.
  6. Necháme kynout do zdvojnásobení množství, nejlépe 2-3 hodiny.
  7. Vykynuté těsto dáme znovu na vál a překládáme ho několikrát do středu, dokud z něj nevytlačíme veškerý vzduch a vytvoříme opět hladké těsto.
  8. Formu na chleba vymažeme olivovým olejem.
  9. Z těsta vytvoříme tvar, který vložíme do připravené formy. Jemně poprášíme moukou. Přikryjeme fólií a necháme ještě 1 hodinu vykynout.
  10. Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C po dobu 25 minut (nebo dokud neslyšíme dutý zvuk při poklepání na bochník).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here