Rubriky
Recepty Pečivo

Soda chléb

Ingredience:

500 g hladké mouky (+ na hnětení), 1 lžička sody, 1 lžička soli, 400 ml podmáslí.


Postup:

  1. Do mísy dáme všechny suché ingredience a promícháme. Poté přilijeme podmáslí a vše zpracujeme do hladkého těsta. Vytvoříme bochník.
  2. Plech si vyložíme pečícím papírem, vložíme na něj bochník a nařízneme ho křížem na čtvrtiny.
  3. Povrch posypeme mákem, kmínem a špetkou soli.
  4. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut 200°C.
  • Tip: chléb je nejlepší čerstvý první den, druhý den je výborné ho opéct a potřít česnekem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here