Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Mrkvový cheesecake

Ingredience:

Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 160 g másla.

Náplň: 200 ricotty, 200 g mascarpone, 250 g plnotučného tvarohu, 140 moučkového cukru, 3 vejce, 250 g vařené mrkve, kůra z 1 citronu.


Postup:

  1. Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky a sušenky. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi a promícháme.
  2. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme sádlem. Na dno vložíme sušenkovou směs a uhladíme.
  3. Korpus si předpečeme 10 minut v troubě na 180 °C.
  4. Uvařenou mrkev rozmixujeme do hladka. Přidáme ricottu, mascarpone, tvaroh, moučkový cukr a vejce a vyšleháme do hladké konzistence. Nakonec přistrouháme kůru z citronu a promícháme.
  5. Náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme dál v troubě 40-45 minut na 170 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here