Rubriky
Recepty Houbové recepty Obiloviny & Luštěniny

Kari rizoto s houbami

Ingredience:

1 velká nebo 2 menší cibule, 4 lžíce kokosového oleje, 4 výhonky česneku (nebo 4 stroužky česneku), 2-3 lžičky Červená kari pasta 100 g, 250 g rýže arborio, 60 g sušených hub, 200 ml bílého kvalitního vína, 1000 ml vývaru.

200 g zakysané smetany, 60 g sýru parmazánu, sůl.


Postup:

  1. Cibuli a česnek pokrájíme najemno. Houby namočíme do vody.
  2. Rozpálíme olej a cibuli i česnek necháme osmahnout dokud není cibule zesklovatělá.
  3. Přisypeme rýži a vše pořádně promícháme (každé zrníčko musí být obalené v oleji). 
  4. Přidáme kari pastu a ještě krátce zasmahneme a ihned přilijeme víno, které za občasného míchání necháme téměř odpařit.
  5. Houby zbavíme vody a přidáme k rýži. Promícháme a přiléváme postupně vývar (vždy po 1-2 naběračkách, aby byla rýže vodorovně zalitá, po odpaření zase dolijeme).
  6. Jakmile je rýže uvařená můžeme ještě dosolit dle potřeby.
  7. Vmícháme zakysanou smetanu a po chvíli i parmazán. Promícháme, aby se vše propojilo.
  8. Podáváme zdobené čerstvou bazalkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here