Ingredience: (2 porce)
2 hermelíny, 2 střední cibule, 2 feferony, 3 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček černého pepře, 200-300 ml slunečnicového oleje (dle velikosti sklenice).
Pasta: 30 g vlašských ořechů, 5 stroužků česneku, sůl, 1 lžička olivového oleje, 2 lžíce bylinkového pesta (např. Pesto z čerstvých kopřiv).
K podávání: 1 lžíce jablečného octa, chléb.
Postup:
- Česnek oloupeme a s oříšky rozmixujeme dohladka. Přidáme olivový olej, bylinkové pesto a sůl. Promícháme.
- Hermelíny rozkrojíme na půl a naplníme je připravenou pastou.
- Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme a na tenké plátky.
- Feferony nakrájíme na plátky.
- Připravíme si čistou a suchou sklenici, ve které budou hermelíny pečlivě zavíčkovány, aby se k nim nedostal vzduch.
- Na dno sklenice dáme trochu cibule, pár plátků feferonů, vložíme hermelín, pár kuliček nového koření, pepře a bobkový list. Zakryjeme cibulí, vložíme druhý hermelín a tentýž postup opakujeme.
- Nakonec zalijeme hermelíny slunečnicovým oleje, aby byly všechny ingredience ponořeny.
- Sklenici s hermelíny necháme naloženou 3 dny při pokojové teplotě, poté přesuneme na další 4 dny do lednice.
- Před podáváním doporučujeme vyndat trochu cibule a feferonů, zakápnout je octem a nechat asi 5 minut marinovat. Poté servírujeme k hermelínu.