Rubriky
Recepty Nakládané & Zavařené

Nakládaný hermelín s oříškovo-česnekovou pastou

Ingredience: (2 porce)

2 hermelíny, 2 střední cibule, 2 feferony, 3 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček černého pepře, 200-300 ml slunečnicového oleje (dle velikosti sklenice).

Pasta30 g vlašských ořechů, 5 stroužků česneku, sůl, 1 lžička olivového oleje, 2 lžíce bylinkového pesta (např. Pesto z čerstvých kopřiv).

K podávání: 1 lžíce jablečného octa, chléb.


Postup:

  1. Česnek oloupeme a s oříšky rozmixujeme dohladka. Přidáme olivový olej, bylinkové pesto a sůl. Promícháme.
  2. Hermelíny rozkrojíme na půl a naplníme je připravenou pastou.
  3. Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme a na tenké plátky.
  4. Feferony nakrájíme na plátky.
  5. Připravíme si čistou a suchou sklenici, ve které budou hermelíny pečlivě zavíčkovány, aby se k nim nedostal vzduch.
  6. Na dno sklenice dáme trochu cibule, pár plátků feferonů, vložíme hermelín, pár kuliček nového koření, pepře a bobkový list. Zakryjeme cibulí, vložíme druhý hermelín a tentýž postup opakujeme.
  7. Nakonec zalijeme hermelíny slunečnicovým oleje, aby byly všechny ingredience ponořeny.
  8. Sklenici s hermelíny necháme naloženou 3 dny při pokojové teplotě, poté přesuneme na další 4 dny do lednice.
  9. Před podáváním doporučujeme vyndat trochu cibule a feferonů, zakápnout je octem a nechat asi 5 minut marinovat. Poté servírujeme k hermelínu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here