Ingredience: (cca 1,7 kg hořčice)
1500 g oloupané cukety (bez jadérek), 8 stroužků česneku (60 g), 2 červené feferony (10 g), 70 g cukru krupice, 120 g hořčičných semínek, 2 lžíce mleté kurkumy, 1 lžíce mletého zázvoru, 40 g soli, 2 lžičky sušeného oregana, 130 ml jablečného octa, 150 ml slunečnicového oleje.
Postup:
- Cuketu (oloupanou a zbavenou dužiny) nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a stroužky nahrubo nasekáme. Feferony nasekáme na jemno. Vše dáme do hrnce.
- Přidáme všechny zbývající suroviny, promícháme.
- Přivedeme k varu a poté vaříme na mírném ohni asi hodinu.
- Poté rozmixujeme do hladké konzistence.
- Naplníme skleničky a zavaříme.
- TIP: Hořčice se samozřejmě hodí ke grilovanému masu, ale můžeme ji použít také do dipu (stačí smíchat s majonézou a bílým jogurtem).