Rubriky
Recepty Nakládané & Zavařené

Cuketová hořčice

Ingredience: (cca 1,7 kg hořčice)

1500 g oloupané cukety (bez jadérek), 8 stroužků česneku (60 g), 2 červené feferony (10 g), 70 g cukru krupice, 120 g hořčičných semínek, 2 lžíce mleté kurkumy, 1 lžíce mletého zázvoru, 40 g soli, 2 lžičky sušeného oregana, 130 ml jablečného octa, 150 ml slunečnicového oleje.


Postup:

  1. Cuketu (oloupanou a zbavenou dužiny) nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a stroužky nahrubo nasekáme. Feferony nasekáme na jemno. Vše dáme do hrnce.
  2. Přidáme všechny zbývající suroviny, promícháme.
  3. Přivedeme k varu a poté vaříme na mírném ohni asi hodinu.
  4. Poté rozmixujeme do hladké konzistence.
  5. Naplníme skleničky a zavaříme.
  • TIP: Hořčice se samozřejmě hodí ke grilovanému masu, ale můžeme ji použít také do dipu (stačí smíchat s majonézou a bílým jogurtem).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here