Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Pečené kuře s bylinkovým máslem

Ingredience:

1 celé kuře, 100 g másla, bylinky (oregano, provensálské), 1/2 lžičky soli.

Hrubozrnná sůl, 2 dcl vody.


Postup:

  1. Změklé máslo dáme do misky. Přidáme bylinky a sůl. Pořádně promícháme.
  2. Kůži na prsou kuřete opatrně prsty oddělíme od masa. Kůži oddělíme i na stehnech. Pod kůži vložíme bylinkové máslo. 
  3. Zbytek másla naklademe na vrch kuřete a vmasírujeme.
  4. Posolíme hrubozrnnou solí.
  5. Pekáč vyložíme pečícím papírem (můžeme vyložit zeleninou), vložíme kuře a podlijeme 2 dcl vody.
  6. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut na 170 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here