Ingredience:
500g hladké mouky, 30 g čerstvého droždí, 100g bílého jogurtu, 100+100 ml vlažné vody, 1 lžička cukru moučky, 2 lžičky soli, 1 vajíčko na potření, 2 lžičky českého kmínu, 2 lžičky lněným semínek.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Do menší misky dáme jogurt, cukr, droždí a 100 ml vlažné vody. Necháme vzejít kvásek.
- Do velké mísy prosejeme mouku a smícháme se solí.
- Do mouky uděláme důlek a přidáme jogurtový kvásek.
- Přilijeme dalších 100 ml vody.
- Vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout 1,5 hodiny.
- Z těsta vytvarujeme bochánek a dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout.
- Potřeme rozmíchaným vajíčkem a po celé délce povrch nařízneme.
- Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 200 °C, poté stáhneme na 180 °C a pečeme dalších 30 minut.



