Rubriky
Recepty Pečivo

Pšeničný chléb s kmínem a lněnými semínky

Ingredience:

500g hladké mouky, 30 g čerstvého droždí, 100g bílého jogurtu, 100+100 ml vlažné vody, 1 lžička cukru moučky, 2 lžičky soli, 1 vajíčko na potření, 2 lžičky českého kmínu, 2 lžičky lněným semínek.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Do menší misky dáme jogurt, cukr, droždí a 100 ml vlažné vody. Necháme vzejít kvásek.
  2. Do velké mísy prosejeme mouku a smícháme se solí.
  3. Do mouky uděláme důlek a přidáme jogurtový kvásek.
  4. Přilijeme dalších 100 ml vody.
  5. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout 1,5 hodiny.
  6. Z těsta vytvarujeme bochánek a dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout.
  7. Potřeme rozmíchaným vajíčkem a po celé délce povrch nařízneme.
  8. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 200 °C, poté stáhneme na 180 °C a pečeme dalších 30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here