Rubriky
Recepty Pečivo

Pšeničný chlebík s římským kmínem

Ingredience:

Těsto: 600 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 150 g bílého jogurtu, 6 lžic extra panenského olivového oleje, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky soli, 200 ml vlažné vody.

1 vejce na potření, římský kmín na posypání.


Postup:

  1. Do mísy prosejeme mouku a přidáme všechny ostatní suroviny.
  2. Uhněteme vláčné těsto, které vypracujeme do bochánku.
  3. Mísu lehce vymažeme olejem a bochánek do ní přesuneme. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 2 hodiny kynout.
  4. Pracovní plochu si lehce pomoučníme a z nakynutého těsta vytvarujeme chléb, který dáme na plech vyložený pečícím papírem. Přikryjeme ho utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout.
  5. Troubu rozpálíme na 200 °C. Nakynutý chléb několikrát nařízneme, potřeme rozšlehaným vejce a posypeme kmínem. Vložíme do trouby a teplotu stáhneme na 180 °C. Pečeme 40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here