Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody Obiloviny & Luštěniny

Falafel z kapra

Ingredience: (17 ks)

800 g kapra (filety), 400 g cizrny v nálevu, 4 stroužky česneku, 3 lžičky soli, 3 lžičky garam masaly.

Hladká mouka na obalení, olej na smažení.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Kapra vyfiletujeme a dvakrát nameleme. Společně s masem nameleme i cizrnu a česnek.
  2. Ochutíme kořením Garam Masala a dle chuti osolíme.
  3. Pořádně promícháme a tvoříme placičky vysoké asi 1,5 cm, o průměru 6 cm.
  4. Všechny placičky obalíme v mouce (my jsme je sítkem posypali z každé strany) a smažíme na rozpáleném oleji z každé strany asi 5 minut.

TIP: Falafely jsou vhodné pro naplnění tortily se salátkem a dresingem a nebo je možné je podávat s dipem a pita chlebem nebo jen tak na rychlé občerstvení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here