Rubriky
Grilovací sezóna Vegan Recepty Těstoviny & Brambory Přílohy

Restované bylinkové brambory

Ingredience:

500 g ranných brambor se slupkou, hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj), 5 stroužků česneku, sůl, pepř.

3 lžíce extra panenského olivového oleje.


Postup:

  1. Brambory rozpůlíme nebo necháme vcelku dle velikosti, ale všechny kousky by měly být postejně veliké. Uvaříme je v osolené vodě do poloměkka.
  2. Česnek oloupeme, rozdrtíme a pokrájíme nahrubo. Bylinky obereme se stonků.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme vařené brambory, česnek a bylinky. Ještě trochu osolíme a opepříme.
  4. Brambory restujeme na vyšším plameni dokud nejsou opečené, občas promícháme nebo otočíme, aby byly opečené ze všech stran.

TIP: Brambory se výtečně hodí jako příloha ke grilovanému či pečenému masu, ale moc dobré jsou i samotné s naším dipem z pečených paprik.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here