Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Ryby & Mořské plody Nakládané & Zavařené

Rybí zavináče z cejnů

Ingredience:

  • Příprava: 4 cejni (cca 20 cm), sůl.
  • Nálev na naložení cejnů: 500 ml 8% octa, 500 ml vody, 3 bobkové listy, 20 kuliček černého pepře, 10 kuliček nového koření.
  • Nálev na zavináče: používám stejný jako na Zavařené okurky.
  • Dohotovení: 1 velká cibule, kysané zelí, feferonky.

Postup:

  1. Ulovíme cejny 🙂
  2. Cejny vykucháme, uřízneme hlavu a ocas a oškrabeme šupiny. Rybu podélně rozpůlíme, aby nám vznikly dvě půlky.
  3. Oškrabané půlky ze všech cejnů obalíme v soli a dáme odležet do lednice v uzavřené nádobě na 2 dny. Poté ryby od soli pořádně opláchneme.
  4. Ze všech ingrediencí si připravíme nálev, který lehce povaříme a necháme zcela vystydnout. Nálevem zalijeme cejny a necháme opět uležet v lednici 5 dní.
  5. Poté ryby z nálevu vyjmeme, opláchneme a řádně osušíme. Nyní by měla jít lehce sundat kůže a vyndat páteř a kůstky. Některé drobné kosti jsou octem rozloženy a jsou zcela měkké.
  6. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. 
  7. Rybí plátky naplníme cibulí a zelím a zavineme. Několikrát propíchneme párátkem, abychom závitek zpevnili.
  8. Zavináče vkládáme do sklenic a ještě jednotlivě proložíme cibulí a zelím. Můžeme přidat feferonky. Zalijeme vychladlým nálevem a necháme odležet v lednici alespoň 2 dny. Podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: Stejným způsobem můžeme připravit také Rybí salát z cejnů nebo Rybí pepřenky z cejnů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here