Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Rybízák podle maminky

Ingredience:

Těsto: 2 vejce, 1 lžíce moučkového cukru, špetka soli, 250 ml mléka, 150 g polohrubé mouky.

Povrch:  250 g rybízu, 40 g třtinového cukru, 40 g cukru krystal.

Sádlo na vymazání formy (asi 1 lžíce).


Postup:

  1. Formu si vymažeme pořádně sádlem a dáme předehřát do rozpálené trouby na 200 °C.
  2. Mezitím si připravíme těsto. Do mísy dáme vejce, moučkový cukr a špetku soli. Metličkou rozmícháme. 
  3. Přilijeme mléko a opět metlou rozmícháme. Postupně přisypeme mouku a mícháme, aby vzniklo těsto o trochu hustší než na palačinky, ale přesto tekuté. 
  4. Z trouby vytáhneme formu a těsto do ní nalijeme (ihned se trochu zatáhne). Navrch poklademe rybíz a zasypeme hustě cukrem.
  5. Formu vrátíme do trouby a pečeme 8 minut na 200 °C a poté stáhneme na 180 °C a pečeme dalších 6 minut.
  6. Rybízák necháme vychladnout a můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem.
  • TIPStejné těsto a postup lze použít i pro jiné ovoce – skvěle se hodí borůvky.

Množství na klasický velký plech:

Těsto: 3 vejce, 1,5 lžíce moučkového cukru, špetka soli, 500 ml mléka, 280 g polohrubé mouky.

Povrch: 250 g rybízu, 40 g třtinového cukru, 40 g cukru krystal.

Sádlo na vymazání formy (asi 2 lžíce).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here