Ingredience:
Korpus: 100 g máslových sušenek (Bebe), 60 g másla.Krém: 200 g tučného tvarohu, 100 g mascarpone, 2 žloutky, 70 g cukru moučka, 1/2 lžičky vanilkového extraktu.
Sníh: 2 bílky, 50 g cukru, 1/2 škrobu, špetka soli, třtinový cukr.
Postup:
- Sušenky nadrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Formičky naplníme z 1/3 sušenkovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě 5 minut na 180 °C. Necháme ho vychladnout.
- V míse smícháme ručním šlehačem všechny ingredience na krém. Na vychladlé korpusy naneseme krém do 2/3 a pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 170 °C. Necháme zcela vychladnout.
- Bílky vyšleháme s cukrem, škrobem a solí do tuhého sněhu a naplníme formičky až k okraji. Nožem uhladíme povrch. Formičky přemístíme na talíř a z vrchu opatrně zatlačíme nožem, abychom vytlačili dortíky z formiček.
- Nakonec lehce posypeme třtinovým cukrem a zkaramelizujeme flambovací pistolí.