Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Švédský sypaný koláč

Ingredience:

Suchá směs: 500 g polohrubé mouky, 250 g špaldové celozrnné mouky, 220 g cukru krupice, 1 kypřicí prášek do pečiva. 
Náplň: 200 g ricotty, 500 g tučného tvarohu, 220 g cukru krupice, 500 ml mléka, 3 celá vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, nastrouhaná kůra z 1 citronu, malý panák rumu, 30 g rozinek.Finální vrstva: 200 g másla.

Dohotovení: Cukr moučka na posypání.

Kousek másla na vymazání plechu.


Postup:

  1. Plech vymažeme kouskem másla.
  2. Ingredience na suchou směs smícháme dohromady a 2/3 vysypeme na plech a rovnoměrně urovnáme.
  3. Ingredience na náplň smícháme (vznikne relativně řídká směs, to je v pořádku) a opatrně nalijeme na první vrstvu suché směsi na plech. 
  4. Poté nasypeme zbylou 1/3 suché směsi. Opět se snažíme, aby byla rovnoměrně rozprostřená.
  5. Nakonec celý plech pokryjeme tenkými plátky másla. Máslo vyndáme z lednice těsně před krájením, aby bylo tuhé a dobře se krájelo.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 70-80 minut. Povrch koláče musí být zlatavý.
  7. Koláč necháme vychladnout. Před servírováním posypeme kousek moučkovým cukrem a povrch můžeme zkaramelizovat flambovací pistolí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here