Ingredience: (4 porce)
4 silnější plátky vepřové krkovice, 4 lžíce BBQ omáčka – s vlastním karamelem a karibským rumem 330 g, 1 lžička hrubozrnné soli, 200 ml vody.
2 lžíce BBQ omáčky na dokončení.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Plátky krkovice vložíme do tlakového hrnce. Přidáme BBQ omáčku, sůl a zalijeme vodou. Promícháme.
- Hrnec zavřeme a necháme dojít k varu. Poté vaříme na středním stupni asi 70 minut.
- Hotové maso přendáme do mísy a natrháme ho dvěma vidličkami.
- Zalijeme ho výpekem a přidáme ještě trochu BBQ omáčky.
- Promícháme a můžeme podávat.
TIP: Maso se skvěle hodí pro naplnění tortilly, pita chlebu nebo třeba i s bramborovou kaší.
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2024/03/IMG_20240325_151732-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2024/03/IMG_20240325_151813-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2024/03/IMG_20240325_165117-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2024/03/IMG_20240325_165906-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2024/03/Obrazek-WhatsApp-2024-03-26-v-09.53.33_926a6d18-1024x819.jpg)