Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Rychlý koláč s mascarpone a džemem z kandované kůry

Ingredience:

Suchá směs: 500 g polohrubé mouky, 170 g cukru krupice, 3/4 kypřicího prášku do pečiva. 

Náplň: 200 g ricotty, 250 g mascarpone, 170 g cukru krupice, 350 ml mléka, 2 celá vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, nastrouhaná kůra z 1 citronu,

100 g džemu z kandované kůry + na ozdobu (k zakoupení zde: Džem z kandované pomerančové kůry 130 g).

Finální vrstva: 200 g másla.

Kousek másla na vymazání plechu.


Postup:

  1. Plech o rozměrech 20×30 cm vymažeme kouskem másla.
  2. Ingredience na suchou směs smícháme dohromady a 2/3 vysypeme na plech a rovnoměrně urovnáme.
  3. Ingredience na náplň smícháme (vznikne relativně řídká směs, to je v pořádku) a opatrně nalijeme na první vrstvu suché směsi na plech. Do řídké směsi rovnoměrně naneseme po kouskách džem z kandované pomerančové kůry.
  4. Poté nasypeme zbylou 1/3 suché směsi. Opět se snažíme, aby byla rovnoměrně rozprostřená.
  5. Nakonec celý plech pokryjeme tenkými plátky másla. Máslo vyndáme z lednice těsně před krájením, aby bylo tuhé a dobře se krájelo.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 60-70 minut. Povrch koláče musí být zlatavý.
  7. Koláč necháme vychladnout, nakrájíme ho a ozdobíme džemem z kandované pomerančové kůry.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here