Ingredience:
Suchá směs: 500 g polohrubé mouky, 170 g cukru krupice, 3/4 kypřicího prášku do pečiva.
Náplň: 200 g ricotty, 250 g mascarpone, 170 g cukru krupice, 350 ml mléka, 2 celá vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, nastrouhaná kůra z 1 citronu,
100 g džemu z kandované kůry + na ozdobu.
Finální vrstva: 200 g másla.
Kousek másla na vymazání plechu.
Postup:
- Plech o rozměrech 20×30 cm vymažeme kouskem másla.
- Ingredience na suchou směs smícháme dohromady a 2/3 vysypeme na plech a rovnoměrně urovnáme.
- Ingredience na náplň smícháme (vznikne relativně řídká směs, to je v pořádku) a opatrně nalijeme na první vrstvu suché směsi na plech. Do řídké směsi rovnoměrně naneseme po kouskách džem z kandované pomerančové kůry.
- Poté nasypeme zbylou 1/3 suché směsi. Opět se snažíme, aby byla rovnoměrně rozprostřená.
- Nakonec celý plech pokryjeme tenkými plátky másla. Máslo vyndáme z lednice těsně před krájením, aby bylo tuhé a dobře se krájelo.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 60-70 minut. Povrch koláče musí být zlatavý.
- Koláč necháme vychladnout, nakrájíme ho a ozdobíme džemem z kandované pomerančové kůry.