Rubriky
Recepty Pečivo

Nadýchaný chlebík

Ingredience:

Těsto: 500 g hladké mouky, 2 lžičky cukru krystal, 2 lžičky soli, 1 sáček sušeného droždí, 300 ml vlažného mléka, 6 lžic olivového oleje.

Na potření: 1 vajíčko.

Máslo na vymazání formy.


Postup:

  1. Mouku prosejeme i s droždím do velké mísy. K jednomu kraji nasypeme cukr, k druhému sůl. V prostředku uděláme důlek, do kterého nalijeme mléko a olivový olej.
  2. Vařečkou začneme od středu mísy smíchávat mléko a olej s moukou a solí a cukrem.
  3. Těsto přesuneme na vál. Rukama vypracujeme pružné a jenom mírně lepivé těsto.
  4. Pomocí pomoučených rukou vytvarujeme z těsta bochánek a vložíme ho do mísy na vykynutí.
  5. Mísu přikryjeme potravinářskou folií a utěsníme, aby nám těsto neosychalo. Necháme 1 hodinu kynout.
  6. Vykynuté těsto přesuneme na pomoučněnou plochu a ještě jednou lehce propracujeme a přendáme do vymazané chlebové formy.
  7. Formu přikryjeme kuchyňskou utěrkou a těsto necháme kynout ještě 30 minut kynout, aby zvětšilo svůj objem.
  8. Bochník potřeme rozšlehaným vajíčkem, několikrát nařízneme a vložíme do rozehřáté trouby na 230 °C. Pečeme 20-25 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here