Rubriky
Vegan Recepty Houbové recepty

Houbové karí se žampiony a shitake, se zelenou kari pastou a mandlemi

Ingredience: (4 porce)

500 g čerstvých žampionů, 300 g sušených shitake, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 středně velká cibule, 3 stroužky česneku, 400 ml kokosového mléka, 500 ml vývaru, 100 g čerstvého špenátu, 50 g mandlí, 3 lžíce extra panenského olivového oleje. Sůl dle potřeby.

Zelená kari pasta (k zakoupení zde: Zelená kari pasta 100 g).

300 g rýže basmati.

3 rajčata, 1 lžíce jablečného octa, špetka soli.


Postup:

  1. Houby shitake namočíme do teplé vody alespoň na 30 minut, aby změkly. Poté je rozpůlíme.
  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, řapíkatý celer na menší kousky. Mandle nasekáme nahrubo.
  3. Na velké pánvi rozpálíme olej a cibuli, česnek a celer orestujeme. Přidáme kari pastu, promícháme a minutku zarestujeme.
  4. Vložíme pokrájené žampiony, shitake a mandle a zalijeme kokosovým mlékem.
  5. Promícháme, přilijeme vývar a necháme vařit, dokud nebudou houby shitake úplně měkké.
  6. Nakonec vmícháme špenát a povaříme ještě dvě minutky. Dle chuti dosolíme.
  7. Rajčata pokrájíme na malé kousky, zakápneme octem a lehce osolíme. Promícháme.
  8. Podáváme s rýži basmati, kterou jsme si uvařili dle návodu a rajčatovou salsou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here