Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Ryby & Mořské plody

Toast s lososem, vejcem a salátkem

Ingredience: (4 porce)

Toust: 4 plátky toustového chleba, nejlépe domácího např. Toustový chléb.

Salsa s lososem: 250 g vařeného nebo uzeného lososa, 1 plná lžíce kapar, 1 menší nakládaná okurka, 1 velká lžíce hořčice, 2 lžíce zakysané smetany, 1 stroužek česneku rozetřený se solí, špetka chilli vloček.

Salátek: ledový salát, citrónová šťáva, sůl.

2 vařená vejce, jarní cibulka nebo nějaká bylinka na posypání, extra panenský olivový olej na zakápnutí.


Postup:

  1. Lososa pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy (pokud nám z lososa zbyla kůžička, opražíme ji na pánvi).
  2. Kapary a okurku nakrájíme najemno a přidáme k lososu.
  3. Vmícháme hořčici, zakysanou smetanu, utřený česnek se solí a chilli vločky.
  4. Ledový salát nakrájíme na tenké proužky, zakápneme citronovou šťávou a lehce osolíme.
  5. Vejce uvaříme a rozkrájíme na čtvrtiny.
  6. Plátky chleba opečeme z obou stran, naneseme na ně vrstvu ledového salátku a vrstvu salsy s lososem. Navrch dáme kousky vajíčka a posypeme pokrájenou jarní cibulkou nebo bylinkou.
  7. Pokud máme opraženou kůžičku z lososa, nalámeme ji na kousky a zapícháme do salsy k ozdobení toustu.
  8. Nakonec zakápneme olivovým olejem a můžeme podávat 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here