Ingredience:
Maso: 1 kg vepřového plece (nebo již namletého masa), 1 lžička soli, 4 lžíce strouhánky, 2 velká vejce, 2 lžičky sušené bazalky, 3 stroužky česneku, 50 g zelené kari pasty (k zakoupení zde: Zelená kari pasta 100 g).
Hrášková náplň: 600 g hrášku, 1 velká cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 200 ml smetany na vaření 12 %, 40 g strouhaného parmazánu.
6 vajec.
1 vejce na potření.
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Vepřové maso nameleme. K namletému masu přidáme kari pastu, bazalku, vejce, sůl a prolisovaný česnek. Pořádně promícháme, aby se se vše propojilo.
- Mražený hrášek vsypeme do vroucí vody a 3 minuty povaříme. Hrášek scedíme a ihned propláchneme studenou vodou, aby rychle zchladl a zachoval si svou svěží barvu.
- Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji dozlatova. Vmícháme ji k hrášku. Přilijeme smetanu, nastrouháme muškátový oříšek, osolíme, opepříme a tyčovým mixérem rozmixujeme (nemusí být dohladka, mohou zůstat kousky hrášku). Nakonec vmícháme strouhaný parmazán.
- Vejce uvaříme do polotvrda. Opatrně oloupeme.
- Rozložíme si potravinářskou fólii a na ní rozprostřeme mleté maso do čtverce, o tloušťce 1 cm. Navrch rozetřeme hráškové pyré, cca 2 cm od okrajů. Ke spodní části vyskládáme uvařená vajíčka, kterým jsme seřízli konce).
- Pomocí fólie zavineme roládu, potřeme ji rozšlehaným vajíčkem a vložíme do pekáčku.
- Pečeme 40 minut na 170 °C, poté zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších 10 minut, aby se vytvořila kůrka.
TIP: My jsme dávali náplň z 800 g hrášku, ale sekaná byla moc plná, tak trochu praskla. 600 g bude asi stačit 🙂