Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Vegan Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové

Sendvič s hummusem a grilovanou cuketou

Ingredience:

Chléb na sendvič (např. Sendvičový chléb s oregánem a dýňovými semínky), olivový olej.

Hummus s čerstvou petrželí 170 g nebo Hummus s kurkumou a římským kmínem 170 g.

Zelená středně velká cuketa, 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.

Bílá ředkev, jablečný ocet, cukr, sůl.

Plátky sýra.


Postup:

  1. Cukety nakrájíme na tenká kolečka. Dáme do mísy, přilijeme olej a promícháme, aby se všechna kolečka olejem obalila.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a kolečka cukety na něj vyskládáme. Osolíme je a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě pod grilem na 200°C asi 20 minut (nebo dokud nejsou cukety hezky upečené do hněda).
  3. Ředkev očistíme a nastrouháme na nudličky. Ochutíme octem, cukrem a solí a promícháme.
  4. Na jednu porci vezmeme dva plátky toustového chleba. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje, položíme chleby a zprudka opečeme dozlatova. Chleby otočíme a na každý dáme plátek sýra. Opékáme pomaleji, aby se sýr stihl rozpustit.
  5. Jeden pátek se sýrem potřeme vrstvou hummusu. Na něj položíme několik plátků opečených cuket a navrstvíme ochucenou ředkev. Přiklopíme druhým druhým plátkem chleba.
  6. Rozpůlíme a můžeme podávat.

TIP: Pokud chceme sendvič ještě o úroveň vylepšit, můžeme vložit volské oko 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here