Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Ryby & Mořské plody Obiloviny & Luštěniny

Slaný dortík s čočkou, guacamole, lososem a pestem z mikrobylinek

Ingredience: (2 porce)

Čočka: 100 g černé čočky beluga, 1 jarní cibulka, sůl.

Guacamole: 1 zralé avokádo, 1 stroužek česneku, 1/2 chilli papričky, sůl, pepř, šťáva z 1/2 citronu.

Losos: 300 g lososa, sůl, pepř, olivový olej.

Pesto: 1 lžíce olivového oleje, 2 lžičky Pesto z čerstvých mikrobylinek – slunečnice 100 g.

1 Chilli paprička.


Postup:

  1. Čočku uvaříme v osolené vodě dle návodu. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno a uvařenou čočku k ní přidáme. Dle potřeby ještě osolíme a promícháme (se solí opatrně, bude výrazné i guacamole).
  2. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme do misky. Přidáme najemno nadrcený česnek a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Dáme odležet do ledničky a mezitím připravíme lososa.
  3. Lososa osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na rozpálené pánvi ho orestujeme z každé strany asi 3-4 minuty.
  4. A můžeme podávat – na talíř dáme vrstvu čočky beluga, na ní naneseme vrstvu guacamole a navrch dáme kousky lososa.
  5. Pesto z mikrobylinek promícháme s olejem a lososa jím přelijeme. Kdo má rád pálivé, může ozdobit ještě nasekanou chilli papričkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here