Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody

Holandský řízek z kapra s mrkvovým pyré

Ingredience: (4 porce)

Řízek: 1 menší kapr (zbavený kůže, rozpůlený), 100 g strouhaného tvrdého sýra (gouda, cheddar), 3 vejce, 100 g hladké mouky, sůl, pepř, hrst čerstvých bylinek (libeček, rozmarýn, tymián atp.), olej na smažení.

Pyré: 4 mrkve, 3 brambory, 20 g másla, 50 ml mléka, sůl.

Hrst čerstvých mikrobylinek na ozdobu.


Postup:

  1. Kapří půlky vyfiletujeme a filety pokrájíme na malé kousky a dvakrát v mlýnku nameleme. K namletému masu přidám nastrouhaný sýr, vejce, mouku a nasekané bylinky. Osolíme, opepříme a rukama pořádně promícháme, aby se vše propojilo.
  2. Mokrýma rukama tvoříme řízky, které následně obalíme v trojobalu. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme dozlatova.
  3. Současně s přípravou kapra připravujeme i pyré. Mrkev a brambory oloupeme, pokrájíme na malé kousky a ve vroucí vodě uvaříme do měkka. Vodu slijeme, k zelenině přidáme máslo, mléko a osolíme. Tyčovým mixérem umixujeme dohladka.
  4. Holandské řízky z kapra podáváme na mrkvovém pyré, ozdobené mikrobylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here