Rubriky
Recepty Saláty & Zeleninové pokrmy

Smažené plátky květáku se salátkem

Ingredience: (2 porce)

Salát: 1/2 salátové okurky, 200 g cherry rajčátek, 1 jarní cibulka, 1 avokádo.

Zálivka: 2 lžičky Pesto z čerstvých mikrobylinek – ředkev 100 g, 2 lžičky jablečného octa, sůl.

Květák: 1/2 hlávky menšího květáku, trojobal (hladká mouka, dvě vejce, strouhanka), sůl, olej na smažení.


Postup:

  1. Okurku pokrájíme na malé kostičky. Avokádo rozpůlíme, vydlabeme, zbavíme pecky a také nakrájíme nadrobno.
  2. Cherry rajčátka rozčtvrtíme a jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka.
  3. Pesto z čerstvých mikrobylinek promícháme s jablečným octem a ještě trochu osolíme.
  4. Všechnu zeleninu dáme do mísy, zalijeme zálivkou a promícháme (než připravíme květák, můžeme dát vychladit do lednice).
  5. Aby se květák lépe obaloval, je dobré vybrat menší hlávku. U té drží růžičky více při sobě a lze tak pokrájet květák na plátky, které se jednodušeji obalují i smaží. Připravené plátky obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Během smažení květák osolíme.
  6. Osmažený květák podáváme s vychlazeným salátkem (samozřejmě lze přidat i další přílohu – vařený brambor, atp.)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here