Ingredience: (2 porce)
Salát: 1/2 salátové okurky, 200 g cherry rajčátek, 1 jarní cibulka, 1 avokádo.
Zálivka: 2 lžičky Pesto z čerstvých mikrobylinek – ředkev 100 g, 2 lžičky jablečného octa, sůl.
Květák: 1/2 hlávky menšího květáku, trojobal (hladká mouka, dvě vejce, strouhanka), sůl, olej na smažení.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Okurku pokrájíme na malé kostičky. Avokádo rozpůlíme, vydlabeme, zbavíme pecky a také nakrájíme nadrobno.
- Cherry rajčátka rozčtvrtíme a jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka.
- Pesto z čerstvých mikrobylinek promícháme s jablečným octem a ještě trochu osolíme.
- Všechnu zeleninu dáme do mísy, zalijeme zálivkou a promícháme (než připravíme květák, můžeme dát vychladit do lednice).
- Aby se květák lépe obaloval, je dobré vybrat menší hlávku. U té drží růžičky více při sobě a lze tak pokrájet květák na plátky, které se jednodušeji obalují i smaží. Připravené plátky obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Během smažení květák osolíme.
- Osmažený květák podáváme s vychlazeným salátkem (samozřejmě lze přidat i další přílohu – vařený brambor, atp.)