Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory

Špagety s bylinkovým pestem

Ingredience: (2 porce)

170 g špaget, sůl.

2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 100 g Pesto z čerstvých mikrobylinek – slunečnice 100 g nebo Pesto z čerstvých mikrobylinek – ředkev 100 g, 50 g sýra Grana Padano/Parmazánu.


Postup:

  1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus.
  2. Česnek oloupeme a stroužky rozdrtíme nožem a nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej a česnek krátce orestujeme. K česneku vložíme uvařené špagety a asi tři lžíce vody od špaget. Přidáme bylinkové pesto a nastrouhaný sýr, promícháme a krátce povaříme.
  3. Špagety naservírujeme na talíř (můžeme ještě posypat sýrem) a zakápneme olivovým olejem.

TIP: Jsou to základní špagety, takže kdo chce, může do nich přidat samozřejmě kousek slaniny, kuřecího masa nebo zeleniny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here