Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso Ostatní maso

Špekáčky na pivu s kečupem z čerstvých rajčat a vejci

Ingredience: (2-3 porce)

4 špekáčky, 2 lžíce oleje.

300 g nakládaných paprik, 1 cibule s natí (nebo 2 jarní cibulky), 1 feferonka.

200 ml polotmavého piva, 1 lžíce octa, 150 g Náš kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g.

Sůl, pepř.

4 vejce.


Postup:

  1. Špekáčky rozpůlíme a nožem nařízneme mřížku. Cibuli pokrájíme najemno, feferonku na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a špekáčky osmažíme z obou stran.
  3. Špekáčky vyjmeme a do výpeku vložíme cibuli (trochu natě si necháme nakonec na ozdobení) a zarestujeme.
  4. Přidáme feferonku a nakládané papriky i s trochou láku. Přilijeme pivo a kečup. Ochutíme octem, osolíme, opepříme a promícháme.
  5. Do směsi vložíme zpět půlky špekáčků a mezi ně vyklepneme celá vejce.
  6. Přiklopíme pokličkou a necháme vejce pozvolna vařit asi 5 minut.
  7. Hotový pokrm ještě posypeme cibulovou natí.
  8. Podáváme s chlebem, ale hodila by se k tomu i rýže nebo pečená zelenina.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here