Rubriky
Grilovací sezóna Předkrmy & Chuťovky Recepty

Grilovaná polenta

Ingredience: (2-3 porce)

1/2 hrnku polenty.

1 lžička koření Ras el hanout, 1 vejce, sůl.

Olivový olej na potření.


Postup:

  1. Polentu odvážíme, přidáme do ní koření Ras el Hanout, sůl a promícháme. Vodu přivedeme k varu, polentu do ní vsypeme a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Potřebujeme vyvařit co nejvíce vody, aby polenta dobře ztuhla.
  2. Těsně před dovařením vmícháme vejce.
  3. Uvařenou polentu přemístíme do formy o rozměru 15×20 cm a rovnoměrně rozprostřeme. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici ztuhnout min. 2 hodiny.
  4. Poté polentu vyklopíme a pokrájíme na libovolné tvary.
  5. Jednotlivé kousky potřeme olivovým olejem z obou stran a dáme na rozpálený gril. Grilujeme z každé strany asi 3 minuty, dokud nemá zlatavou barvu.
  6. Grilovanou polentu podáváme jako přílohu ke grilovanému masu, mořským plodům nebo sýru. Doporučujeme použít v kombinaci s cibulovým čatní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here