Ingredience: (4 porce)
Základ: 1 červená cibule, 1 červená paprika, 1 středně velká mrkev, 1 kořenová petržel, 4 lžíce olivového oleje, 50 g Červená kari pasta 100 g, 1 lžička uzené mleté papriky (nemusí už být).
250 g rýže basmati, 2 stroužky česneku, 1 jarní cibulka, 1 chilli paprička (dle chuti), 600 ml vývaru/vody, sůl.
Dohotovení: 20 ks středně velkých krevet, šťáva z 1/2 citronu.
K servírování: 1/2 citronu, hrst čerstvého koriandru nebo petržele.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Všechnu zeleninu na základ pokrájíme na drobné kostičky.
- Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu orestujeme na vyšším stupni do zlatova. Přidáme kari pastu a zarestujeme.
- Vsypeme rýži, uzenou papriku, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, česnek a chilli papričku, promícháme a zasmažíme.
- Přilijeme vývar, vsypeme polovinu nasekaného koriandru/petržele a přiklopíme pokličkou nebo pečícím papírem. Na mírném stupni vaříme do změknutí rýže asi 25-30 minut. V případě potřeby přilijeme vývar a dosolíme.
- Pět minut před koncem rozložíme do rýže krevety, zakápneme šťávou z citronu a necháme dojít.
- Nakonec do rýže zapícháme měsíčky citronu a vše zasypeme zbylým koriandrem/petrželkou.