Ingredience:
Těsto: 200 g ovesných vloček, 50 g celých mandlí, 50 g dýňových semínek, 60 g špaldové mouky, 70 g kokosového cukru, 1 lžička koření GARAM MASALA 40 G, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, (1 vejce), 200 g rozpuštěného másla.
Na povrch: 60 g hořké čokolády, 10 g celých mandlí, 10 g dýňových semínek.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Mandle a dýňová semínka opražíme na pánvi a společně s ovesnými vločkami rozemeleme najemno.
- Směs vložíme do mísy a přidáme ostatní ingredience na těsto a promícháme.
- Těsto vlijeme do pekáčku (nemusíme vykládat papírem, těsto je mastné dost) a rovnoměrně rozprostřeme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
- Mezitím si rozpustíme čokoládu a upečené těsto jím pocákáme. Nakonec opět posypeme opraženými a nadrcenými mandlemi a semínky.
- Vychladlé těsto se ztuhlou čokoládou nakrájíme na čtverečky nebo jiné tvary sušenek.
TIP: Nejlepší je nechat vychladnout těsto v lednici do druhého dne, aby těsto zvláčnělo a poté teprve nakrájet.
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220330_123605-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220329_182834-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220329_182818-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220329_182647-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220329_175215-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220329_174213-1024x768.jpg)