Rubriky
Vegan Recepty Dezerty & Sladké

Sušenky flapjack s mandlemi a dýňovými semínky

Ingredience:

Těsto: 200 g ovesných vloček, 50 g celých mandlí, 50 g dýňových semínek, 60 g špaldové mouky, 70 g kokosového cukru, 1 lžička koření GARAM MASALA 40 G, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, (1 vejce), 200 g rozpuštěného másla.

Na povrch: 60 g hořké čokolády, 10 g celých mandlí, 10 g dýňových semínek.

Naše výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Mandle a dýňová semínka opražíme na pánvi a společně s ovesnými vločkami rozemeleme najemno.
  2. Směs vložíme do mísy a přidáme ostatní ingredience na těsto a promícháme.
  3. Těsto vlijeme do pekáčku (nemusíme vykládat papírem, těsto je mastné dost) a rovnoměrně rozprostřeme.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
  5. Mezitím si rozpustíme čokoládu a upečené těsto jím pocákáme. Nakonec opět posypeme opraženými a nadrcenými mandlemi a semínky.
  6. Vychladlé těsto se ztuhlou čokoládou nakrájíme na čtverečky nebo jiné tvary sušenek.

TIP: Nejlepší je nechat vychladnout těsto v lednici do druhého dne, aby těsto zvláčnělo a poté teprve nakrájet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here