Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Ryby & Mořské plody

Tataráček z lososa

Ingredience: (2 porce)

120 g lososa.

Zálivka: 3 lžičky šťávy z citronu, 1 lžička dijonské hořčice, 3 lžičky extra panenského olivového oleje, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička čekankového sirupu nebo medu, špetka pepře.

1 lžička kapar, 10 g listové petržele, špetka chilli vloček.

1 lžíce olivového oleje, 2 menší plátky chleba např. Chléb s oregánem.

Citron na zakápnutí, petrželka na ozdobu.


Postup:

  1. Lososa pokrájíme na drobné kostičky. Petržel a kapary nasekáme najemno. Vše dáme do misky a přidáme chilli vločky.
  2. Ingredience na zálivku smícháme a nalijeme ji do misky k lososu. Vše promícháme.
  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a plátky chleba opražíme z obou stran dozlatova.
  4. Na každou topinku naneseme vrstvu lososového tataráčku. Můžeme ještě zakápnout citronem a ozdobíme petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here