Rubriky
Recepty Pečivo

Briošky

Ingredience:

Těsto: 500 g hladké mouky, 6 lžiček cukru krystal, 2 lžičky soli, 1 sáček sušeného droždí, 300 ml vlažného mléka, 6 lžic olivového oleje.

Na potření: 1 vajíčko.

Máslo na vymazání formy.


Postup:

  1. Mouku prosejeme i s droždím do velké mísy. K jednomu kraji nasypeme cukr, k druhému sůl. V prostředku uděláme důlek, do kterého nalijeme mléko a olivový olej.
  2. Vařečkou začneme od středu mísy smíchávat mléko a olej s moukou a solí a cukrem.
  3. Těsto přesuneme na vál. Rukama vypracujeme pružné a jenom mírně lepivé těsto.
  4. Pomocí pomoučených rukou vytvarujeme z těsta bochánek a vložíme ho do mísy na vykynutí.
  5. Mísu přikryjeme potravinářskou folií a utěsníme, aby nám těsto neosychalo. Necháme 1 hodinu kynout.
  6. Vykynuté těsto přesuneme na pomoučněnou plochu a rozdělíme ho na 8 částí a vytvarujeme bochánky, které vyskládáme do vymazané formy těsně vedle sebe.
  7. Přikryjeme je kuchyňskou utěrkou a necháme kynout ještě 30 minut kynout, aby zvětšily svůj objem.
  8. Bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do rozehřáté trouby na 230 °C.
  9. Pečeme 10 minut, poté stáhneme troubu na 200 °C a pečeme dalších 10-15 minut do zlatohnědého zbarvení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here