Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Houbové recepty

Celozrnný závin plněný tapenádou ze sušených rajčat, houbami a pórkem

Ingredience:

500 g celozrnného listového těsta, 70 sušených hub, 200 g pórku, 150 g tvrdého sýra (Gouda), 2 lžičky kmínu, 1/2 lžička mletého pepře, 1 a 1/2 lžičky soli, 3 lžíce olivového oleje, 100 g zakysané smetany.

170 g Tapenády ze sušených rajčat (k zakoupení zde: Tapenáda ze sušených rajčat 170 g).

Vajíčko na potření, kmín na posypání.


Postup:

  1. Sušené houby namočíme na 10 minut do vody. Pórek nakrájíme najemno.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek a kmín. Restujeme dokud pórek nezesklovatí, poté přidáme houby (vymačkané z vody) a promícháme. Osolíme, opepříme a chvíli restujeme (pórek by neměl zhnědnout). Nakonec přidáme zakysanou smetanu, promícháme a stáhneme z ohně. Necháme vystydnout.
  3. Do mísy nastrouháme sýr a přidáme vychladlou houbovou směs. Promícháme.
  4. Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a potřeme vrstvou Tapenády ze sušených rajčat. Doprostřed podélně naneseme vrstvu houbovo-pórkově směsi a svineme do tvaru štrúdlu. Ze zbylého těsta můžeme vykrojit několik lístečků (nebo jiných tvarů) a položit je navrch štrúdlu na ozdobu.
  5. Rozmíchaným vajíčkem potřeme štrúdl, posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30 minut.
  6. Po upečení necháme 10 minut odpočinout, aby sýr nevytekl a poté můžeme baštit 🙂 Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here