Ingredience: (6 porcí)
600 ml vývaru, 1 kokosové mléko, 1 lžíce kokosového oleje, 2 mrkve, kousek celeru, 1 červená paprika, kousek zázvoru, 10 sušených hub shitake, nakládaná citronová tráva, 200 g kuřecího vařeného masa,
Dochucení: sójová omáčka, rybí omáčka, ústřičná omáčka, houbová omáčka, koriandr, kurkuma, garam masala, sůl, pepř, čerstvý koriandr.
Postup:
- Houby shitake namočíme na 30 do teplé vody. Poté nakrájíme na půlky nebo plátky.
- Mrkev, celer, zázvor a papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Na hluboké pánvi rozpálíme kokosový olej a zeleninu osmahneme. Přidáme koření koriandr, kurkumu a garam masalu a osmahneme krátce i koření.
- Přilijeme kokosové mléko a promícháme, lehce povaříme.
- Přidáme na drobno nasekanou citronovou trávu a pokrájené houby. Zalijeme vývarem a dochutíme omáčkami sójová, rybí, ústřičná, houbová a solí a pepřem.
- Nechám na mírném ohni probublávat asi 20 minut, dokud nejsou houby zcela měkké.
- Nakonec vmícháme kuřecí maso a nasekaný čerstvý koriandr.