Rubriky
Polévky Recepty

Thajská polévka

Ingredience: (6 porcí)

600 ml vývaru, 1 kokosové mléko, 1 lžíce kokosového oleje, 2 mrkve, kousek celeru, 1 červená paprika, kousek zázvoru, 10 sušených hub shitake,  nakládaná citronová tráva, 200 g kuřecího vařeného masa,

Dochucení: sójová omáčka, rybí omáčka, ústřičná omáčka, houbová omáčka, koriandr, kurkuma, garam masala, sůl, pepř, čerstvý koriandr.


Postup:

  1. Houby shitake namočíme na 30 do teplé vody. Poté nakrájíme na půlky nebo plátky.
  2. Mrkev, celer, zázvor a papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Na hluboké pánvi rozpálíme kokosový olej a zeleninu osmahneme. Přidáme koření koriandr, kurkumu a garam masalu a osmahneme krátce i koření.
  3. Přilijeme kokosové mléko a promícháme, lehce povaříme.
  4. Přidáme na drobno nasekanou citronovou trávu a pokrájené houby. Zalijeme vývarem a dochutíme omáčkami sójová, rybí, ústřičná, houbová a solí a pepřem.
  5. Nechám na mírném ohni probublávat asi 20 minut, dokud nejsou houby zcela měkké. 
  6. Nakonec vmícháme kuřecí maso a nasekaný čerstvý koriandr.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here