Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Předkrmy & Chuťovky Recepty

Topinka s tapenádou ze sušených rajčat a suflovaným vejcem

Ingredience: (1 porce)

Špenát: Hrst čerstvého špenátu, 1 lžička olivového oleje, sůl.

Topinka: 1 větší plátek chleba, 1 lžička olivového oleje, 1-2 lžíce Tapenáda ze sušených rajčat 170 g.

Suflované vejce: 2 vejce, sůl, olivový olej.

Dokončení: mikrobylinky, olivový olej na zakápnutí.


Postup:

  1. Vše na jedné pánvi. Na pánvi rozehřejeme olej a narychlo zarestujeme špenát. Osolíme. Zarestujeme jen aby povadl a hned ho vyndáme.
  2. Na zbylém oleji v pánvi opečeme plátek chleba z obou stran dozlatova.
  3. Vezmeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky by měly zůstat vcelku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který lehce osolíme.
  4. Vezeme si formičku vysokou alespoň 5 cm, o průměru cca 8 cm a vymažeme ji zevnitř olejem.
  5. Na pánev dáme opět kapku oleje. Položíme formičku a do ní jemně rozprostřeme polovinu sněhu z bílků. Uděláme v něm malý důlek, do kterého přesuneme žloutky a přikryjeme druhou polovinou sněhu.
  6. Poté zapneme sporák a smažíme 4 minuty na středním/vyšším stupni. Bílek začne suflovat, tedy nabývat na svém objemu. Poté plochou obracečkou opatrně zajedeme pod formičku a rychle otočíme. Opět smažíme 4 minuty. Hotové vejce opatrně vyjmeme z formy.
  7. Na topinku naneseme vrstvu Tapenády ze sušených rajčat, rozprostřeme špenát a navrch položíme suflované vejce.
  8. Zakápneme ho olivovým olejem, ozdobíme čerstvými mikrobylinkami a můžeme se pustit do jídla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here