Rubriky
Recepty Pečivo

Toustový chléb s pepřem a kapary

Ingredience:

500 g hladké mouky, 250 ml horké vody, 150 ml jogurtu 3,5 % tuku.

8 g sušeného droždí, lžička třtinového cukru, 1 lžička soli, 1 lžíce kuliček naloženého zeleného pepře, 1 lžíce kaparů.

Olej na vymazání formy.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy.
  2. V hrnečku smícháme vodu, cukr a droždí a necháme vše rozpustit.
  3. V mouce uděláme důlek, do kterého dáme jogurt a směs vody s přísadami. Vařečkou nebo lžicí promícháme, přidáme sůl a vypracujeme relativně řídké těsto.
  4. Propracováváme pouze vařečkou/lžící). Těsto necháme na teplém místě 2-3 hodiny kynout.
  5. Poté zapracujeme do těsta kuličky pepře a nadrobno pokrájené kapary.
  6. Formu na chleba vymažeme olejem.
  7. Do takto připravené nádoby přendáme těsto, poprášíme polohrubou moukou a necháme ještě dalších 20-30 minut kynout. Poté provedeme podélný (celkem hluboký) řez přes celý chléb.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 20 minut. 
  9. Po vyjmutí z trouby vyklopíme a necháme vychladnout. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here