Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Uzené kořeněné kuře

Ingredience:

1 kuře.

Nálev: 200 cukru krupice, 200 g soli, voda (aby bylo kuře celé ponořené).

Koření: 1 lžička mletého – zázvoru, garam masala, kari, koriandru, uzené papriky.

Řepkový olej na potření.


Postup:

  1. Ve vodě necháme rozpustit cukr a sůl a poté do něj kuře ponoříme. Necháme takto odležet v chladu 1-2 dny.
  2. Poté kuře vyjmeme z nálevu, opláchneme a dobře osušíme. V misce si smícháme všechno koření a směs na kuře naneseme.
  3. Udíme 5 hodin při teplotě cca 70-80 °C. Během uzení kuře potřeme jednou olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here