Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Uzený bůček a krkovice

Ingredience:

Vepřové maso: krkovice nebo bůček (ideálně bez kosti).

Praganda rychlosůl.


Postup:

  1. Maso upravíme do požadovaného tvaru, případně vykostíme. Krkovičku je vhodné svázat provázkem, abychom vytvořili váleček.
  2. Každý kousek masa pořádně osolíme (zůstane vrstva soli) a uložíme do nádoby. Nádobu utěsníme a vložíme do lednice na 3 dny.
  3. Po 3 dnech maso pořádně opláchneme od soli a připravíme si nálev.
  4. POZOR: návod na nálev Praganda je třeba upravit – dáváme 1/3, maximálně 1/2 uvedeného množství soli, jinak je maso přesolené!! 
  5. Sůl, necháme ve studené vodě rozpustit a maso jím zalijeme, aby bylo zcela ponořené. Takto nádobu opět utěsníme a vložíme do lednice na 2 týdny. 
  6. Maso je třeba každé 3-4 dny obrátit, aby bylo naložené rovnoměrně.
  7. V den uzení maso opět řádně opláchneme vodou od soli, napíchneme na háky a zavěsíme do udírny.
  8. Udíme na 60-70 °C 10-12 hodin, poté naposledy přiložíme a necháme dojít přes noc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here