Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Vepřová játra restovaná s peřovou omáčkou, červeným vínem a fíkovou marmeládou

Ingredience: (4 porce)

500 g vepřových jater, 300 ml mléka, pepř, sůl, rozmarýn, 2 lžíce olivového oleje.

Omáčka: výpek z jater, 200 ml červeného vína, 100 ml vývaru/vody, nakládaný zelený pepř, 1 lžíce fíkové marmelády, sůl, pepř, 10 g másla.

2 lžíce dijonské hořčice.


Postup:

  1. Vepřová játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a naložíme do mléka, aby byla játra zcela ponořená. Necháme odležet v lednici 2 hodiny (může být i přes noc).
  2. Játra osušíme, osolíme a opepříme.
  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a játra z obou stran orestujeme (2-3 minutky z každé strany). Játra by měla zůstat vevnitř mírně růžová.
  4. Játra vyndáme z pánve a do výpeku přidáme červené víno a necháme lehce vyvařit. Přilijeme vývar/vodu.
  5. Nakládaný pepř pokrájíme a vložíme do výpeku. Přidáme marmeládu a dochutíme solí a pepřem dle chuti. Nakonec vmícháme kousek másla.
  6. Játra nakonec potřeme lehce hořčicí.
  7. Servírujeme s Fenyklové pyré nebo Dýňové pyré a přelijeme omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here