Rubriky
Polévky Recepty Houbové recepty

Valašská kyselica s houbami

Ingredience:

2 menší cibule (180 g), 2 lžíce sádla, 30 g sušených hřibů, 5 menších brambor (300 g), 100 g klobásy.

3 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, 1/2 lžičky kmínu, 1600 ml vývaru, 3 lžičky soli, 400 g kysaného zelí (nejlépe domácího Domácí nakládané zelí).

200 g zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky.


Postup:

  1. Cibuli nakrájíme najemno. Klobásku pokrájíme na tenké půlměsíčky. Brambory nakrájíme na malé kostičky. Houby namočíme do vody.
  2. V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli, klobásku a brambory orestujeme.
  3. Přidáme bobkové listy, nové koření, pepř a kmín a zalijeme vývarem.
  4. Do hrnce vložíme kysané zelí a houby a vaříme na mírném stupni asi 30 minut, dokud nejsou měkké brambory. Dle potřeby osolíme.
  5. V malé misce smícháme zakysanou smetanu s moukou a polévku zahustíme. Ještě krátce povaříme a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here