Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody

Filet z lososa s pečeným salátkem a hořčičnou omáčkou

Ingredience: (2 porce)

Losos: 2x 200 g filet z lososa, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 25 g másla.

Omáčka: 10 cm kousek pórku, 2 lžíce kaparů, 1 lžíce dijonské hořčice, 100 ml bílého vína, 100 ml smetany na vaření, sůl.

Opečené salátky: 2 salátky Little gem (nebo kousky římského salátu), 2 lžíce olivového oleje.

Pečivo: 2 kousky čerstvého chleba nebo bagety, 2 lžíce tapenády ze sušených rajčat (Tapenáda ze sušených rajčat 170 g).


Postup:

  1. Filety lososa (i s kůží) osolíme a opepříme. Pórek pokrájíme na tenké nudličky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej. K jedné straně vložíme pórek a kapary a ke druhé filety (kůží dolu). Vše restujeme najednou na středním až vyšším stupni.
  3. Filety z lososa orestujeme kůží dolů asi 3-4 minuty, poté otočíme vložíme máslo a druhou stranu restujeme další 2-3 minuty (dle výšky filetu, aby zůstal uvnitř růžový). Mezitím pórek a kapary občas promícháme.
  4. Filety vyndáme a zabalíme do alobalu. Ke zbylému pórku a kaparám přidáme hořčici a přilijeme víno. Chvíli povaříme, aby se víno vyvařilo a poté přilijeme smetanu. Ještě krátce povaříme a podle potřeby dosolíme.
  5. Salátky Little Gem podélně rozřízneme a vnitřní strany pokapeme olivovým olejem a touto stranou dáme na rozpálenou grilovací pánev a orestujeme.
  6. Filet z lososa přelijeme hořčičnou omáčkou a podáváme ho s opečeným salátkem a bagetkou potřenou tapenádou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here